Huonekohtainen ilmanvaihtokone Airsec 22

1645

Uusi tuote

HUOM! Poistuva tuote, vain 1kpl varastossa!

Helposti ja nopeasti asennettava lämmöntalteenotolla varustettu huonekohtainen ilmanvaihtokone pieniin tiloihin (max 32 m2 tai 4 hlöä).

Tiedot

355.50EUR sis. alv

-25%

474.00EUR sis. alv

Lisätiedot

Helposti ja nopeasti asennettava lämmöntalteenotolla varustettu huonekohtainen ilmanvaihtokone pieniin tiloihin (max 32 m2 tai 4 hlöä, optimaalinen melutaso saadaan, kun käyttöalue on 25 m2 tai 3 hlöä). Kosteutta siirtävä LTO-kenno, jolloin kondenssivesiputkea ei tarvita. Ei sisällä tuloilman lämmitintä. Koneessa on integroitu 3-portainen nopeudensäädin. Soveltuu toimistohuoneiden, laajennusosien, mummonmökkien, kesämökkien ja autotallien ilmanvaihtoon.

Asennus vaatii seinään neljä ø 8 mm reikää kiinnitystä varten ja kaksi ø 130 mm reikää ilmanvaihtokanavia varten. Lisäksi on kytkettävä käyttöjännite (=johto seinään). Erillisiä ilmanvaihtokanavia ei tarvita.

Tekniset tiedot

Vaiheet 1 ˜
Jännite 230 V
Taajuus 50 Hz
Nopeus 1 / 2  / 3
Virta 0,15 /  0,2  / 0,34 A
Teho 25  /  35 /  57 W
Tulo- ja poistoilma l/s 11,1 / 16,7  / 22,2 l/s
Tulo- ja poistoilma m3/h 40  / 60 / 80 m³/h
Melutaso 3 m:n etäisyydellä 24  /  32 /  41 dBA
Vaipan materiaali maalattu teräs  
Eristys PE-vaahto
Käsiteltävän ilman maksimilämpötila -25 - +50 ° C
Poistoilmasuodatin G4  
Tuloilmasuodatin G4  
Kanavaliitännän koko 125 mm
Paino 17 kg
Lämmönvaihtimen tyyppi ristivirta  
Lämmöntalteenoton hyötysuhde 68-77 %
Lämmönvaihtimen materiaali polymeroitu selluloosa  

Huom. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on maksimihyötysuhde, ei vuosihyötysuhde.

Vinkki 1. Varastoon/autotalliin rakennetun huoneen ilmanvaihto

Vanhan rakennuksen ilmanvaihtokapasiteetti ei useinkaan täytä nykymääräyksiä. Laajennusosan ilmanvaihtoa ei kannata yhdistää vanhaan ilmanvaihtojärjestelmään. Mikäli vanhoja rakenteita säästetään, on suuri riski sille, että alipaineinen ilmanvaihto vetää rakenteista epäpuhtauksia sisäilmaan. Tästä voi seurata terveydellisiä ongelmia pidemmällä aikavälillä.

Asenna Airsec 22 huoneeseen. Kone tuottaa ja poistaa ilmaa yhtä paljon, jolloin se ei itse tuota alipainetta. Tiivistä rakenteiden liitospinnat (seinä-lattia -rajapinta) silikonilla tai vastaavalla massalla. Huomioi, että 3 metrin mittaisella ulkoseinällä 1 mm:n rako rakenteeseen vastaa 10 x 3 cm:n suuruista reikää. Tämänkokoisesta aukosta voi tulla erittäin merkittävä määrä epäpuhdasta ilmaa alipaineisessa huoneessa. Tee tiivistystyö huolellisesti, jotta ehkäiset ongelmat!

Vinkki 2. Rintamamiestalon ilmanvaihto

Ole tarkkana vanhan rakennuksen ilmanvaihtoremonteissa! Perinteisen koneellisen ilmanvaihdon lisääminen rintamamiestaloihin on aiheuttanut hyvin usein sisäilmaongelmia. Harvat ja hengittävät rakenteet tarkoittavat usein epäpuhdasta korvausilmaa alipaineisissa tai koneellisella poistolla varustetuissa taloissa. Älä missään nimessä laita koneellista poistoa vanhaan rakennukseen. Jos laitat perinteisen koneellisen ilmanvaihdon LTO:lla, säädätä ilmanvaihto niin, että alipaine on maksimissaan 2 Pa ulkoilmaan nähden!

Laita jokaiseen huoneeseen huonekohtainen IV-kone (Airsec 22). Tiivistä rakenteiden liitospinnat (seinä-lattia, seinä-katto, seinien kulmat) huolellisesti silikonilla tai tiivistysmassalla. Mikäli listat on helppo irrottaa ja kiinnittää, niin tee tiivistys listojen alle. 3 x 2,4 metrin suuruisessa ulkoseinässä rakenteiden liitospintoja 10,8 metriä. 3 mm:n rako jokaisessa liitospinnassa tarkoittaa 10  x 32,4 cm suuruista aukkoa! Tällaisesta aukosta tulee hiljaisella nopeudella lähes häviöttömästi suuria määriä korvausilmaa, joka voi olla hyvin epäpuhdasta.

Kylpyhuoneen, kosteiden tilojen ja WC:n ilmanvaihto kannattaa toteuttaa pienellä IV-koneella. Pääset näkemään koneen ominaisuudet oheisesta linkistä: https://www.inspectorsec.fi/kauppa/ilmanvaihtokoneet/327-ilmanvaihtokone-airsec-30v.html

Jos putkitukset jäävät näkyville, saadaan helposti siistiä jälkeä oheisen linkin mukaisilla tuotteilla: Ilmanvaihtokanavat ja osat

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös seuraavia tuotteita: