Ilmanvaihtokone Airsec 14 Huonekohtainen POISTOTUOTE

657

New product

 Nyt edullisesti poistoerä Airsec 14 ilmanvaihtokoneita, joissa kaukosäädin ei toimi kunnolla.

Valmistajan lisäämä äänieristemateriaali vaimentaa kaukosäätimen signaalia, eikä säädin toimi kuin 10-20 cm etäisyydeltä laitteen vasemmalta puolelta.

Toimitusaika vain 1-3 työpäivää.

Tiedot

320.00€ sis. alv

-229.00€

549.00€ sis. alv

Customer ratings and reviews

Nobody has posted a review yet
in this language

Tiedot

"Hengittävä" ilmanvaihtokone mainiolla hyötysuhteella. Helppo asentaa. Käytetään pareittain. Tämä versio sisältää ohjauskeskuksen. 

Airsec 14 on sama tuote kuin Airsec 50C HR CU.

Kuvaus

Airsec 14 on lämmönvaihtimella varustettu hengittävä, huonekohtainen ilmanvaihtokone. Se on tarkoitettu esimerkiksi 1-2 kerroksisten omakotitalojen, huoneistojen, mökkien, toimistojen, hotellihuoneiden ym. sisäilman jatkuvaan vaihtoon. Maksimikapasiteetti on 50 m3/h.
Koneessa on keraaminen LTO-kenno, jonka tehokkuus on jopa 91%. Laite on ”hengittävä” eli ilma vaihtaa kulkusuuntaa 70 sekunnin väliajoin. Teleskooppiputki mahdollistaa asennuksen 120-470 mm paksuihin seiniin.

Paketti on asennusvalmis ja siihen kuuluu puhallinyksikkö, 3 m:n kaapeli (5 x 0,25), kaukosäädin, ohjauskytkin ja kiinnikkeet. Ohjauskytkin mahdollistaa puoliteholla käyttämisen sekä ilmavirran suunnan valinnan. Paras hyöty laitteesta saadaan, kun sitä käytetään hengittävänä parijärjestelmänä, jossa toinen puhallin puhaltaa sisään ja toinen ulos.

Sisältää ohjausyksikön. Kun hankit lisävarusteena asennuskauluksen, ei tarvitse porata syvennystä johdoille (reiän ylä- ja alapuolelle).

Takuu 24 kk.

Nopeus Min / max  
Vaihteet 1 ~
Jännite 100-230 V
Teho 3,8 / 5,61 W
Kokonaisteho 0,024 / 0,039 A
Taajuus 50/60 Hz
Ilmavirta 14 / 54 m³/h
Kierroksia minuutissa 610 / 1450 min-1
Melutaso 3 metrin etäisyydellä 19 / 29 dBA
Lämmönvaihtimen materiaali keraaminen  
Kotelointiluokka IP 24  
Säätöyksikön saatavuus kyllä  
Lämmöntalteenoton hyötysuhde 91%  
Käsiteltävän ilman suurin sallittu lämpötila -20 +50 оC

Vinkki, painovoimaisen ilmanvaihdon parantaminen (rintamamiestalo, kesämökki, rivitaloasunto...)

Vanhoissa taloissa on yleensä painovoimainen ilmanvaihto. Se toimii parhaiten pakkasilla. Kesäkautena ilma ei juurikaan vaihdu, jolloin tiloja on tuuletettava. Jos rakennuksessa on pieniä hajuhaittoja tai muuten liian pieni ilmanvaihto, tulee saneeraus ajankohtaiseksi.

Koneellisen ilmanvaihdon lisääminen jälkeenpäin aiheuttaa usein sisäilmaongelman tai sen pahenemisen. Se johtuu ilmanvaihdon alipaineisuudesta: Alipaine vetää rakenteen epäpuhtaudet sisään altistamaan ihmisiä. Kaikissa vanhoissa taloissa on mikrobi- ja muita vaurioita rakenteissa. Ne aiheuttavat haittaa vain, mikäli epäpuhtauksille altistuu. Terveyden kannalta kaikista suurimman riskin aiheuttaa koneellinen poisto, mutta kokemusten mukaan myös jälkiasennettu koneellinen tulo-poisto-ilmanvaihto lämmöntalteenotolla aiheuttaa usein terveysongelmia. Ylipaineinen ilmanvaihto taas aiheuttaa usein ilmankosteuden kondensoitumista rakenteisiin ja sitä kautta kosteusvaurion. Siksi ilmanvaihto mitoitetaan normaalisti ja määräysten mukaan alipaineiseksi. Oikein toteutettu ilmanvaihto taas laimentaa mahdollisia epäpuhtauksia ja poistaa pienet terveys- ja viihtyvyyshaitat.

Airsec 14 on LTO-kennolla varustettu huonekohtainen IV-kone. Se on tarkoitettu toimimaan pareittain niin, että toinen kone puhaltaa ilmaa sisään samalla, kun toinen puhaltaa ulos. Tällöin ei tarvita lainkaan ilmanvaihtoputkien vetämistä. Riittää, että ovien alaosasta otetaan kynnys pois tai huolehditaan, että siellä on n. 2 cm:n rako. Koneet yhdistetään heikkovirtakaapelilla yhteen, jolloin koneiden vaiheistus pysyy samana. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on yksi parhaimmista. Se on verrattavissa pyöriväkennoisen IV-koneeseen. Koska laitteessa ei ole erillistä lämmitintä, toimii se parhaiten alle - 15 оC lämpötiloissa. Kylmemmällä ilmalla LTO-kennon jäätymisriski kasvaa. Laitteessa on pienitehoinen moottori, jolloin se on taloudellinen, eikä voi aiheuttaa rakennukseen ali- tai ylipainetta. Laite jopa tasaa paine-eroja ulkoilmaan nähden, sillä jos esim. liesituuletin on päällä tai uunissa tuli, tulee tulevan ilman koneesta enemmän ilmaa kuin poistoilmakone voi työntää ulos.

Asenna yksi laite pohjois- ja toinen laite eteläseinälle. Valitse kytkimestä kylmänä aikana vuorotteleva puhaltimen suunta, jolloin lämmöntalteenotto toimii. Lämpimänä aikana voi valita kytkimestä puhaltimen suunnat niin, että esim. pohjoispuolen kone phaltaa ilmaa sisään ja eteläpuolen kone ulos jatkuvasti. Tällöin kone jäähdyttää sisäilmaa.

Huomioi, että kone ei toimi parhaiten tuulisissa paikoissa tai monikerroksisissa rakennuksissa heikon puhaltimien tehon vuoksi. Korkeissa rakennuksissa hormi-ilmiö ja lämpötilaerot ovat niin suuret, että ylin kone päästää ilmaa ulos ja alin kone imee ilmaa sisään puhaltimien suunnasta riippumatta. Samoin tuulisissa kohteissa, kuten meren rannalla, kova tuuli määrää ilman kulkeutumisen puhaltimien puhallussuunnasta riippumatta.

Reviews

Be the first to write your review !

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös seuraavia tuotteita:

Lataa