Euratex AL ilman- ja höyrynsulku 1,34 x 50 m Näytä suurempana

Euratex AL ilman- ja höyrynsulku 1,34 x 50 m

Uusi tuote

RAKENTEEN ILMAN- JA HÖYRYNSULKULAMINAATTI

Tiedot

195.00EUR sis. alv

Lisätiedot

RAKENTEEN ILMAN- JA HÖYRYNSULKULAMINAATTI

Euratex AL on Suomen vaativiin olosuhteisiin kehitetty vesihöyryä läpäisemätön ilmatiivis monikerroslaminaatti. Euratex AL:n runko on valmistettu lujasta HDPE-verkosta.Tämän tukiverkon avulla saadaan tuotteelle hyvä vetolujuus ja mekaaninen kestävyys. Tukiverkon yläpintaan on laminoitu tiivis alumiinifolio, jonka pinta on suojattu polyeteenikalvolla. Verkon alapinta on päällystetty himmeäpintaisella mustalla polyeteenillä. Euratex AL:ää käytetään tehokkaana ilman- ja höyrynsulkuna kaikkien lämmöneristeiden kanssa, elementti-, betoni- ja poimulevyrakenteissa.
 

ASENNUS  

EuratexAL on helppo asentaa suoralle alustalle, koska kaikki rullaleveydet 1,34 metristä aina 3,12 metriin on rullattu täyteen leveyteensä. Näin voidaan Euratex AL -rullat avata lämmöneristystyön yhteydessä etenemisen mukaan. Samalla kaistaleet limitetään n. 150 mm.  Poimulevyrakenteissa limitys tapahtuu profiilin harjan kohdalla. Erittäin tiivis ilman- ja höyrynsulku saadaan, kun Euratex AL:n saumat tiivistetään käyttäen kaksipuolista erikoisteippiä tai bitumimassaa, ja läpivienneissä käytetään erillisiä läpivientitiivisteitä.

TOIMIVUUS RAKENTEISSA
 

Euratex AL kestää ja toimii vuosikymmenet eri rakenteissa vaativissakin olosuhteissa.Euratex AL estää sisäilman virtauksen rakenteen läpi tai rakenteeseen, koska sillä saadaan aikaiseksi sekä ilman- että höyryntiiveys.

Euratex AL:n avulla pysäytetään rakenteissa useimmin esiintyvä ja vaikeasti hallittava konvektiovirtaus. Vesihöyryn konvektio tarkoittaa ilman sisältämän kosteuden siirtymistä kokonaispaine-eron aiheuttaman virtauksen mukana. 

Euratex AL:n avulla pysäytetään myös diffuusiovirtaus. Vesihöyryn diffuusio tarkoittaa höyryn liikettä sen pyrkiessä tasoittamaan höyryn osapaine-eroja.

Rakenteissa Euratex AL:n edut ovat:
 

  • kosteusvaurioiden väheneminen
  • pienentynyt energiankulutus (tiiviys, AL-folion säteily)
  • parantunut ääneneristävyys
  • ilmanvaihdosta tulee hallittava
  • vedoton ja viihtyisä sisätila
  • mahdollisuus käyttää avosaumaisten sisäverhoilupintojen taustana (himmeä musta pinta)

Tekniset tiedot 

 Rullan leveys  1 340 mm
 Rullan pituus  50 jm
 Pinta-ala/rulla  67 m²
 Neliöpaino  164 g/m²
 Rullapaino  12,9 kg

  

 

 Vesihöyrynläpäisy (kg/m2 sPa)  0,4 x 10 -12 
 Vesihöyrynvastus (m2  sPa/kg)  2500 x 10 9 
 Ilmanläpäisy (m3 / m2 sPa)  < n. 2,0 x 10 -8

  

 Vetolujuus (kN)  >10 
 Puhkaisulujuus (kN)  >1,6
 Vedenpaineen kestävyys
  (mm H2O)
 >1000
 Limitys (mm)  150